Unic în rețeaua de muzee din România, Muzeul Ceasului “Nicolae Simache” din Ploiești, a fost înființat în anul 1963 de profesorul Nicolae Simache și ilustrează prin colecțiile sale, evoluţia ceasurilor de-a lungul timpului. Din 1971, Muzeul Ceasului, funcționează într-o clădire monument de arhitectură ce datează de la sfârşitul anilor 1890 ce a aparținut lui Luca Elefterescu, un mare magistrat și politician. Clădirea păstrează, în linii mari, decoraţia și arhitectura originală, în stil romantic. La intrare, regăsim și astăzi, încadrate, într-o feronerie splendidă, iniţialele primului propietar.

Cele mai cunoscute tipuri de ceasuri și indicatoare de timp sunt expuse la muzeu, expoziția fiind organizată sub forma unei succesiuni cronologice. Puteți admira aici clepsidre, cadrane solare, ceasuri de mobilier, ceasuri  de şemineu, nisiparniţe, ceasuri de perete, de buzunar şi de călătorie.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-