În localitatea Târgușor Vechi, la 2 km de Mănăstirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, este așezată Mănăstirea Turnu. Denumirea sa vine de la turnul construit de legiunile romane în secolul II, turn care se află pe stânca „Piscul lui Teofil”. De-a lungul timpului, mănăstirea a avut mai multe nume, dintre care amintim „Schitul Turnu” sau „Schitul de după Turn”.

Povestea mănăstirii începe în secolele XV-XVI, când o parte din călugării mănăstirii Cozia s-au retras aici, ducând un trai foarte sărac. Aceștia trăiau în case de lemn, colibe sau în chilii săpate în stâncă, după modelul pustnicilor Misail și Daniil. În 1676, egumenul Varlaam de la mănăstirea Cozia, este numit episcop al Râmnicului, astfel, viața pustinicilor de aici se schimbă. Tot în perioda aceasta, este construită o bisericuță din piatră și cărămidă, fiind înlocuită vechea bisericuță din lemn.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-