Situată pe valea Teleajenului, la 40 de kilometri de Vălenii de Munte, într-o fermecătoare poziție naturală, Mănăstirea Suzana constituie un monument al spiritualității și al artei. Despre mănăstire, poetul Alexandru Vlahuță scria în 1908: „Suzana este așezată într-o poiana frumoasă, pe o frunte de dâmb, sub care se asvârl în Teleajen pârâul Stânca din dreapta și Epurașul din stânga„. Acestea, unindu-se în fața mănăstirii, alcătuiesc aici o cruce de unde pornesc la vale într-un singur curs.

În 1740, a fost ridicată de o credincioasă cu numele Suzana Arsicu, din Săcele-Brașov, o biserică din bârne. Din cauza intemperiilor, după 100 de ani, bisericuța de lemn care purta hramul Sfântul Ierarh Nicolae, devine inpracticabilă și este înlocuită în 1840 cu altă biserică, construită din piatră cu ajutorul episcopului Chesarie al Buzăului dar și al credincioșilor, având ca stareță pe maica Suzana Albuleț.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-