Cu o vechime de peste două secole jumătate, construită din lemn în 1731, bisericuța a servit peste două sute de ani ca loc de închinare pentru credincioșii din satul Luieriu, județul Mureș. După ce și-au ridicat o biserică din zid, enoriașii din Luieriu, au dăruit bisericuța din lemn Familiei Regale, aceasta, fiind amplasată în anul 1932, lângă Castelul Bran. Locul “bisericuței din lemn a Castelului”, nu a fost bine ales, aceasta nemaiavând rol sacru, servind doar ca obiect de înfrumusețare a împrejurimilor de la Bran.

În 1948, când Castelul Bran este transformat în muzeu pentru arta feudală, bisericuța din lemn începe să se deterioreze deoarece nu mai este folosită și îngrijită.  Câțiva ani mai târziu, Patriarhul Justinian Marina, descoperă lăcașul într-o stare de degradare avansată și hotărăște aducerea acestuia la Schitul Cricov din Prahova, deoarece biserica acestuia se ruinase din cauza timpului.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-