Biserica Sfântul Nicolae Chițorani, situată sus, între podgoriile bogate, a fost construită în anul 1396 la inițiativa coanei Tinca Mărăcineanca. La vremea aceea, lăcașul era construit din lemn și acoperit cu șindrilă. În urma numeroaselor restaurări, biserica și-a pierdut din originalitatea construcției inițiale, astăzi doar brâul din lemn sub formă de funie amintind de stilul  anilor 1300.

Pe lângă bisericuța care a fost construită pentru a servi ca lăcaș de rugăciune pentru locuitoriii din zonă, mai dăinuie aici, în pofida timpului trecut, piatra de mormânt a protosighelului Macarie, un important slujitor al lăcașului care a murit în 1524.

Fiind construită în formă de navă, biserica este împărțită în mod clasic în naos, pronaos și altar poligonal. Pridvorul este deschis și sprijinit pe opt stâlpi legați printr-un zid de aproximativ un metru înălțime.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-