Biserica din Tabaci a fost construită în anul 1832 sub conducerea lui Nicolae Pavlovici, pentru a aduce slavă sfinților Nicolae, Spiridon, Gheorghe și Sava.  În anul 1833, pictorul Gavril Andronescu, realizează icoanele din tâmplă. La începutul anul 2002 este restaurată pictura cu ajutorul pictorului Chiriac și a echipei sale. În timpul restaurării, aceștia au descoperit o icoană care datează din anul 1804, ceea ce ridică multe semne de întrebare cu privire la istoria bisericii.

După spusele localnicilor, aici ar fi fost inițial o bisericuță mai mică, care s-a deteriorat în timp, pe locul ei fiind ridicată biserica ce poate fi admirată în zilele noastre.

În ceea ce privește construcția, putem menționa faptul că acoperișul este făcut în pante domoale având ca terminație o streșină destul de mare cât să arunce apa de la ploi. Deasupra pronaosului, se ridică măreață o teslă, fiind  remarcabilă și clopotnița construită din piatră de râu.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-