Situată la poalele Bucegilor la altitudinea de 895-950 m, Azuga se află la distanță de 135 km de București și 36 km de Brașoov. Localitatea, întemeiată în 1830, s-a numit până în 1881, Întreprahove. După inaugurarea propriei gări, așezarea este rebotezată Azuga, după numele foarte vechi al unei văi care o traversează. Pe 10 iunie 1879 este pusă în funcțiune calea ferată pe linia Ploiești-Predeal.

Cu privire la numele localității așezate la confluența Prahovei cu râul Azuga, s-au făcut tot felu de speculații. O legendă de prin partea locului spune că în aceste locuri ar fi domnit odinioară voievodul Timiș, care avea o fată, Azughia. Aceasta, era îndrăgostită de Retivoiu, căpitanul de oști al voievodului, care fusese răpus într-o bătălie. Auzind că tânărul și-a pierdut viața, frumoasa Azughia pleacă să îi caute leșul pentru a-l îngropa. Din neatenție alunecă într-o vale, care de atunci îi poartă numele, Valea Azugii.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-