Istoria aeroportului începe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost o bază pentru Al Treilea Reich  al lui Hitler.  Până în anul 1965, singurul aeroport care oferea zboruri comerciale era Aeroportul Băneasa. După acest an, în locul vechii baze militare de la Otopeni, a fost construit un nou aeroport cu scopuri comerciale. A fost modernizată pista ce avea 3500 de metri și era mai lungă decât cea a Aeroportului Orly din Paris. Tot atunci a fost realizat și un nou terminal de pasageri, atât pentru zboruri interne, cât și pentru zboruri externe.

În perioada următoare a fost creat un foaier pentru celebrități deoarece în anul 1969, în  România pășea președintele SUA, Richard Nixon. În anul 1986, a fost inaugurată cea de-a doua pistă și a fost implementat un sistem balizaj. Aeroportul s-a dezvoltat de la an la an și astfel a ajuns să prelucreze 35-40 de aeronova pe oră. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-