Cea mai veche instituție de acest tip din România, este continuatoarea formelor succesive de învățământ de arhitectură inițiate în anul 1892 prin Școala de arhitectură ce a luat ființă datorită Societății Arhitecților Români. În anul 1864, la data de 1 octombrie , prin decretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a fost înființat învățământul de Arhitectură ce a primit denumirea de „Şcoală de Ponţi şi Şosele, de Mine şi Arhitectură”. Deoarece nu au fost elevi care să învețe aici și nici fonduri  pentru a o sprijini mai departe, școala a fost închisă la scurt timp.

În anul 1892, Comitetul de Conducere al Societăţii Arhitecţilor Români, a decis să constituie o școală particulară de arhitectură. Aceasta a fost deschisă și condusă de Ion Socolescu și a funcționat timp de 5 ani. Istoria Bibliotecii Universitătii de Arhitectură si Urbanism „Ion Mincu” începe, de fapt cu mult timp înainte de a fi întemeiată efectiv  și anume în anul 1891. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-