Tribunalului comitatens, astăzi Primăria orașului Sighetu Marmației, se află pe Strada Corneliu Coposu, numărul 4 și are în prelungire, celebra închisoare, formată din trei corpuri dispuse în formă de T.

Astăzi, în spațiul fostei închisori  este organizat un muzeu, care este cunoscut ca Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, și reprezintă poate cea mai bună încercare a românilor de a-și privi în față trecutul comunist. De altfel, Consiliul European, consideră Memorialul de la Sighet pe lista celor mai importante memoriale alături de cel de la Auschwitz.

Faptul că muzeul există, se datorează eforturilor necontenite ale poetei Ana Blandiana și ale fundației sale. Fundația Academia Civică, întemeiată în anul 1993 de către intelectualii și istoricii care doreau să spună adevărul despre trecutul țării, indiferente cât de dăunător ar fi fost acesta pentru unii, încă aflați la conducerea statului român.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-