Avându-și obârșia în nordul Munților Lăpușului, sub vârful Serneteș, purificându-și apele în susurânda trecere pe lângă Mănăstirea Roși, Răul Mare își schimbă denumirea, începând din Budești, în Cosău. Budești, străveche așezare, se află la poalele munților Gutâi, pe Valea Cosăului, aproape de izvoare, la doar 30 de km de Sighet.

Atestată documentar din anul 1361, conform Diplomelor Maramureșene, ne atrag aici atenția două monumente religioase cu valoare istorică. Biserica Sfântul Nicolae din Susani și biserica Sfântul Nicolae din Josani.

Ultima, a fost ridicată în anul 1643, pe locul uneia din secolul al XV-lea, inclusă din anul 1999, alături de alte șapte biserici din Maramureș în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biserica din bârne groase de lemn, așezate pe o fundație de piatră a fost pictată în culori calde și luminoase, frumos armonizate, pe la 1762 de către Alexandru Ponehalschi, unul dintre cei mai cunoscuți și mai activi zugravi maramureșenii.[…]

 

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-