Dacă vă aflați în ținutul Neamț, vă invit să vizitați Pestera Toșorog. Aceasta se află la doar 28 km de orașul Bicaz , în partea de nord- est a munților Hasmas, pe teritoriul comunei Bicazu – Ardelean. Această peșteră mai este cunoscută și sub denumirea de Jgheabul cu gaură și a fost declarată rezervație mixtă. Această peșteră care este așezată pe Valea Caprei, are o lungime de aproximativ 420 metri și este considerată cea mai mare peșteră formată din conglomerate.

Dacă ajungeți aici, veți intra cu ușurință în primele două săli ale peșterii însă după acestea traseul continuă printr-o gaură de 4-5 metri. Dacă vreți să înaintați este recomandat să folosiți niște tehnci pentru a vă asigura de umezeală. În acestă peșteră vețuiește o importantă colonie de lilieci care, datorită habitatelor preferate din interiorul peșterii, au început să fie pe cale de dispariție. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-