Dacă vă aflați în ținutul Neamțului, vă invit să treceți prin comuna Vânători unde veți descoperi obiective turistice deosebite. Unul dintre acesta este Muzeul din comuna Vânători. Acesta este amenjat în Școala Veche ce a fost construită de Arhimandritul Chiriac Nicolau în perioada 1895 – 1897. În acest muzeu sunt adunate valoroase materiale etnografice, de artă populară, tipărituri, numismatică și materiale arheologice. Acest muzeu a fost amenjat cu ajutorul unui om minunat, profesorul de istorie Constantin Bordeianu, care a pus mult suflet în ceea ce a făcut.

În faţa acestui muzeu veți putea admira Monumentul Eroilor ce a fost construit în anul 1904 în cinstea eroilor vânătoreni căzuţi în lupta din 6 septembrie 1877. Monumentul a fost mutat aici în anul 1969 deteriorându-se odată cu trecerea timpului. Monumentul a fost renovat și în anul 1977, la data de 9 mai a avut loc dezvelirea noului monument într-o atmosferă de sărbătoare. În fosta casă a directorului școlii se află acum Biblioteca Comună care a primit de la Arhimandritul Chiriac Nicolau peste 5000 de volume dintre care din păcate în timpul războaielor au mai fost distruse. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-