Dacă ajungeți în județul Neamț, în localitatea Târpești din comuna Pietricani, veți descoperi  Muzeul lui Neculai Popa, cel mai mare muzeu de artă populară particular din România. Veți putea vedea că muzeul este amenajat într-o casă veche și un pavilion special unde sunt adăpostite peste 3000 de exponate. Se regăseste aici ceramica de la Cucuteni, obiecte dacice, obiecte populare realizate din lemn, fier, bănuți vechi, straie și împletituri păstrate din diferite perioade istorice și care au aparținut mai multor popoare.

La Expozitia permanentă veți putea vedea  mai multe colecții ce sunt grupate în fonduri distincte, cum ar fi: Mărturii arheologice rezultate din săpăturile ce au fost organizate în localitate și alte zone învecinate, Colecția de etnografie locală ce cuprinde obiecte utilitare, decorative și piese de port popular specifice zonei, Colecția numismatică formată din piese antice și piese actuale, românesti și străine, Colecția de pictură naivă romanească, Colecția de sculptură naivă formată din câteva lucrări realizate în decursul anilor de artistul Neculai Popa și Colecția de icoane și obiecte de cult. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-