Biserica are hramul “Tăierea Capului Sfântul Ioan Botezătorul” și a fost ridicată cu foarte mult timp în urmă rămânand ca mărturie a unei străvechi şi înfloritoare vieţi monahale în aceste locuri. Construcția lăcașului este modestă având un plan cruciform și are mai multe turle care se află în jurul celei centrale. Aceasta a fost o vreme lungă vatră de rugăcinune a mănăstirii Topolița, așezământ cunoscut și bogat unde vieșuiește o numeroasă obște de maici.

Ea este atestată documentar printr-un hrisov din anul 1598, la data de 11 aprilie, ce a fost emist de către Ieremia Movilă. Cu toate acestea suntem siguri că Mănăstirea Topolița a existat și anterior acestei date, ctitorul ei fiind după cum se spune de voievodul Petru Șchiopu. În jurul anului 1550 pe aceste meleaguri au venit  călugărițele de la vechea mănăstire Boiștea care este amintită într-un document din anul 1446. De aici a plecat și Maica Olimpiada  cu maicile sale pentru a pune bazele frumoasei mănăstiri Văratec în perioada 1781- 1785. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-