Vă invit să vizitați și Muzeul de Științe ale Naturii care a fost înființat în anul 1960 și păstrează o expoziție permanentă concepută sub forma unei prezentări monografice complexe a județului Neamţ din punct de vedere geologic, paleontologic, floristic, faunistic şi ecologic. Muzeul a fost deschis pentru public în anul 1969 pe data de 15 noiembrie iar mai apoi a devenit un muzeu de referință pentru România. Veți putea vedea la muzeu aproximativ 40 000 de piese din colecţiile de faună şi de un fond de peste 10.000 coli de ierbar din colecţiile de flora. Interesante de văzut sunt colecțiile de pești fosili care sunt unici în lume dar şi exponate rare din geologia, fauna şi flora munţilor Neamţului.

Atenția vă va fi atrasă de către exponatele de mineralogie şi petrografice; dioramele şi biogrupele, care prezintă ecositeme reprezentative din judeţul Neamţ, cu numeroase rarităţi floristice şi faunistice. De asemenea sunt interesante de văzut fosilele mezozoice şi neozoice, remarcându-se bogata colecţie de peşti fosili oligoceni şi care cuprinde numeroase holotipuri. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-