Muzeul a fost înființat în anul 1980 și a avut la bază Colecția de Artă Piatra Neamț ce a fost deschisă în anul 1964. Acum muzeul funcționează într-o clădirea ce a fost construită de italienii Carol Zani şi Vincenzo Puschiasis în anul 1930. Aceștia au integrat-o armonios într-o zonă specială a orașului, în zona istorică ce este dominatp de ctitoriile lui Ștefan cel Mare.

Muzeul păstrează patrimoniul artistic creat de artiştii români la sfârşitul sec. al XIX-lea şi în sec. XX, prezentând o viziune panoramică asupra evoluţiei artelor vizuale. Având ca generic specificul național și interferența cu valorile europene, expoziţia permanentă propune relevarea operelor artiştilor români care, într-un fel sau altul, au fost legaţi de zona Neamţ. Unul dintre artiși este Constantin Daniel Stahi care a trăit în perioada 1844-1920, și a fost cel mai de seamă pictor din Moldova secolului trecut, format în spiritul Academiei de Artă din München. O altă persoană deosebită este Aurel Băeşu  care a trăit în perioadda 1897-1928 și  a cărui artă descinde din cea a Şcolii de la Barbizon şi a impresioniştilor. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-