Una dintre bisericile ce se regăsesc în satul Poiana Largului din comună, pe o terasă limitată de drumul naţional ce duce spre Pipirig este biserica cu hramul Buna Vestire, ce a aparținut Mănăstirii Neamț Acest lăcaș sfânt este identificat cu vechiul schit „Poienile” ce a fost ridicat de către  Mitropolitul Gheorghe Movilă, fratele lui Ieremia Movilă. Unii spun că schitul a fost strămutat aici din Valea Hangului la începutul secolului al XVIII-lea iar alții că a fost strămutat în anul 1741.

Biserica de-a lungul timpului a suferi multe modificări și de aceea nu se mai poate spune ce anume mai păstrează construcția de la cel mai vechi așezământ monastic din zonă. Dăcă încercăm să facem abstracție de modificările recente, biserica are elemente ce aparțin secolului al XVIII-lea. Se presupune că în momentul în care biserica a fost strămutată de la Boura- Fârțâgi, unde se crede că se afla schitul “Poienile”, a fost refăcută fără să se mai țină cont de vechea arhitectură. Biserica este realizată din bârne de brad căptușite cu scânduri și are un acoperiș simplu în două ape. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-