Face parte din monumentele prețioase ale Moldovei și ale județului Neamț. Aceasta este cel mai important centru cultural și spiritual al Moldovei atât în evul mediu cât și în epoca modernă. O mănăstire ortodoxă de călugări, situată în satul Mănăstirea Neamț, comuna Vânători.  Este una dintre cele mai vechi așezări monastice ale Moldovei, fiind ctitorie din secolul al XIV-lea a domnitorului Petru I Mușat și a fost ulterioar refăcută de către Alexandru cel Bun, pe locul unde cu 100 de ani în urmă existase o bisericuță din lemn numită Biserica Albă. Nu se știe cu exactitate ce s-a întâmplat cu aceasta biserică, dar se zice ca a fost distrusă de un cutremur în jurul anului 1471.

Această mică bisericuță, ale carei rămăsite par să fie cele ce se găsesc la sud de actuala biserică, a fost înlocuită de monumentala ctitorie a lui Ștefan cel Mare ,biserica cu hramul Înălțarea Domnului construită  în anul 1497 avand drept model Putna . Construcția este din piatră, de plan triconc, având o lungime de 40m, este o stralucită ilustrare a stilului moldovenesc din acea epocă. Construcția lungă și înaltă cu o singura turlă zveltă pe bază stelată , ocupă centrul incintei mănăstirești. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-