Dacă vă aflați în drumeție pe muntele Ceahlău, vă invit să vizitați și mănăstirea care se află la o altitudine 1850 m altitudine, Mănăstirea Muntele Ceahlău , cu hramul: Schimbarea la Faţă şi Ştefan cel Mare şi Sfânt. Aceasta, a fost ridicată în memoria sihaștrilor calugări și calugărițe care au coborât prin rugăciunea lor cerul pe pământul Moldovei și au înălțat sufletele credincioșilor la împărăția lui Dumnezeu.

Se știe că încă din cele mai vechi timpuri, în împrejurimile munteleui Ceahlău au existat numeroase schituri cu călugări, călugărițe și pustnici. Aceastea din păcate au fost distruse de foc, de avalanșele de zăpadă sau chiar de stânci. Mănăstirea Durău este singura care a supraviețuit timpurilor. Dintre schiturile care au existat, în lucrările de specialitate sunt amintite: Casiana Ceahlău și Răpciuni Ceahlău fondate în secolul XVIII-lea, care au fost schituri pentru călugărițe. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-