Dacă vă aflați în trecere prin Bicaz, vă invit să vă îndreptați spre localitatea Buhalnița ce se află la doar 50 de km de orașul Piatra Neamț. Aici veți vedea o biserică albă, biserica  fostei mănăstiri Buhalnița. Aceasta are hramul „Intrarea în Biserică” și mai este cunoscută și sub numele de mănăstirea Hangu. Ctitorul bisericii a fost Miron Barnovschi Voievod.

Se spunea că biserica lui Miron Barnovschi ar fi fost zidită pe moșia vechiului schit Poienile, care a fost ctitorie a lui Gheorghe Movilă. Din păcate cu trecerea timpului nu a mai rămas nimic din acest schit. În ciuda faptului că multe lucruri se zvonesc, unu lucru este sigur și cert, că nu a existat în aceste locuri o așezarea călugărească înainte de secolul XVII-lea. Acest lucru a fost dovedit de invetigațiile arheologice care au fost făcute în incinta mănăstirii, înainte de a fi format lacul de acumulare. Despre această mănăstire vă pot spune lucruri unice. În anul 1627, acestei mănăstiri i-a fost dăruită de către Miron Barnovschi o berărie, prima din ținutul Neamțului la acea vreme. După o perioadă, mănăstirea Hangu a fost îmbogățită de către Miron Barnovschi, Vasile Lupu şi alţi voievozi cu numeroase moșii. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-