Mănăstirea a fost ridicată, în secolul al XVII-lea, de către fiica domnitoruilui Vasile Lupu, pe locul unei vechi Schit de maici. Prima  atestare documentară despre Mănăstirea Durău este cea din anul 1779. În acea perioadă era stareță schimonahia Nazaria. Ulterior, monahiile de la Durău, s-au retras în Poiana Văratec, unde au înființat și frumoasa mănăstire Văratec, care de asemenea merită vizitată.

Asezământul de la Durău a fost readus la viață datorită ieroschimonahului Petru, care în anul 1802 a adus mai mulți călugări de la schiturile din împrejurimi. Actuala mănăstire, cu hramul Buna Vestire, a fost construită între anii 1830- 1835 de câțiva călugări  care au fost ajutați de schimonahia Safta Brâncoveanu și de trei negustori binevoitori. La finalul lucărilor, mănăstirea a fost sfințită de către Mitropolitul Veniamin Costachi. Aceasta a fost ridicată pe locului vechii biserici din lemn. Astăzi veți putea admira pridvorul mănăstirii Durău, care a fost pictat în ulei în anul 1835, de către monarhii Pimen, Ghervasie și Macarie. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-