Dacă vă aflați în ținutul Neamțului, vă invit să treceți prin comuna Bodești unde veți descoperi o mănăstire deosebită, Mănăstirea Bodești. Aceasta este situată la 24 km de localitatea Piatra Neamt, la intrare în comună, pe partea stângă. Mănăstirea a fost ridicată în anul 1996 și finalizată în anul 2007 când a primit și hramul “Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” sărbătorit în fiecare an la 1 ianuarie.

Deoarece mănăstirea este amplasată în apropierea șoselei cu acces direct la drumul național, este vizitată zilnic de zeci de turiști care fie vin special pentru ea, fie se află prin zonă. Așezământul a luat ființă datorită unei credincioase din comuna Bodești care a donat Bisericii Ortodoxe Române un teren propriu tocmai pentru a fi ridicat un lăcaș sfânt, ceea ce s-a și întâmplat în anul 1996. Ea a ajutat la ridicarea bisericii strângând de la credincioșii donații necesare pentru ridicarea bisericii. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Calinic Botoșăneanul, a pus piatra de temelie a noii mănăstiri având grijă ca toate lucrurile să decurgă bine și lăcașul să fie finalizat cât mai curând posibil. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-