Pentru zona estică în continental European, Lacul Vaduri este unul dintre cele mai importante lacuri în păstrarea biodiversității și a habitatelor naturale. Aici sunt protejate numeroase specii faunistice și floristice unicate. Datorită importanței sale deosebite, în anul 2004, lacul a fost desemnat arie de protecție specială avifaunistică.

În apropiere se află un alt lac important și anume Lacul Pângărați. Acesta s-a format în anul 1964, pe cursul superior al râului Bistrița fiind primul lac care este amplasat în aval de hidrocentrala Dimitrie Leonida de la Stejaru. Ajunși aici veți putea admira frumoasele specii de păsari, find amenjate locuri speciale de popas. Alimentarea lacului cu apă, se face din Lacul Izvorul Muntelui-Bicaz și cu apele reofile, deversate de râul Bistrița în ecosistem. Și acest lac precum și lacul Vaduri, a fost realizat tot cu scopul producerii de energie electrică fiin exploatat de aceeași sucursală. Lacul are o suprafață de aproximativ 155 ha și a fost desemnat și acesta în 2004 arie de protecție specială, prin hotărârea de Guvern. Lungimea maximă a lacului este de 3700 m,  lățimea lui este de 730 m și adâncimea de 14 m. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-