În această localitate veți găsi o liniște și o frumusețe deosebită. Aceste meleaguri au inspirat pe mulți cărturari de seamă ai poporului nostru printre care: Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu, Calistrat Hogas și Alexandru Vlahuță. Alte persoane au lăsat luminii o parte din trăirile și din momentele lor cele mai frumoase petrecute aici.

În zona localității Vânători au fost realizate numeroase cercetări arheologice care au reușit să scoată la lumină lucruri neștiute și anume că regiunea a fost locuită încă din timpuri străvechi. Multe popoare s-au stabilit pe aceste meleaguri, amestecându-se cu populația autohtonă. Printre aceste populații  a fost cea din Transilvania și ulterior oamenii care căutau un loc în care să se stabilească după înfrângerea Răscoalei conduse de Horea, Cloşca şi Crisan, din 1784. Aici priveliștea este minunată, casele mândre se țin lanț de o parte și de alta a șoselei iar de pe malul râului Ozana se înalță măreață Cetatea Neamțului, fortăreața care a făcut față multor atacuri  dar și celui mai puternic dușman al tuturor…: timpul. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-