În acest an, 1820, preotul Vasile Vasiliu a venit cu inițiativa organizării unei parohii în Borca și a adus un grup de credincioși ortodocși care au fugit din zona Ciucului și Brașovului datorită persecuțiilor ungurilor. Părintele a ridicat în vatra satului o biserică de lemn, în mijlocul cimitirului care exista deja. În anul 1823 lucrările au fost finalizate cu ajutorul enoriașilor care au ajutat la ridicarea acestui  loc sfânt. Stilul arhitectonic este asemănător cu al bisericilor, monumente istorice, de la Broșteni și Farcașa.

Odată cu trecere timpului din păcate construcția sa deteriorat iar acum se mai păstrează doar temelia de piatră de râu și sfânta masă acoperită. Biserica a avut de suferit în timpul primului război mondial când a fost distrusă de un incendiu care a fost provocat de unguri. Acest incendiu nu a distrus doar biserica ci și școala și casele din jur. Biserica actuală este ridicată pe această deosebită sprânceană de munte și a fost zidită din piatră și cărămidă între anii 1886 si 1890 sub îndrumarea preotului David Fărcășanu ajutat de enoriași. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-