În centrul orașului, vizavi de hotel, pe strada Nicolae Titulescu, nr. 5 veți vedea  o frumoasă construcție, casa Ioachim care acum găzduiește Bibilioteca Municipală, cu un fond de carte donat de profesorul George Radu Melidon. Această construcție a fost ridicată în anul 1864 sub îndrumarea negustorului Vasile Ioachim și a fost mai apoi pictată de meșteri pricepuți, venețieni.

Frumoasa clădire oferă trei fațade cardinale. Faţeta centrală are un fronton cu o proporţionalitate perfectă, ferestre înalte, frumos boltite cu arcaturi ornamentate deosebit. Faţeta posterioară este tăiată în două planuri de aliniament. Cel exterior este prevăzut cu două firide cu două statui feminine în stil renascentist. Faţeta de la intrare, mai mult funcţională, are o verandă cu glasvand. Un lucru deosebit și unic în Moldova este turnul de intenţie florentină. Primăria a reușit să cumpere în anul 1909 această clădire și pentru o perioadă mai îndelungată, până în anul 1946 a adăpostit Administrația Financiară. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-