În oraşul Roman veţi descoperi o altă frumoasă biserică care se află pe strada Bradului. Prima biserică construită aici a fost realizată din lemn și a fost ridicată de către negustori brașoveni, care în evul mediu au jucat rol activ în viața comercială a Romanului. Acest prim lăcaș  se pare că a fost ridicat în anul 1600. Biserica care a înlocuit-o pe cea veche a fost ctitorie din secolul al XVIII-lea a negustorilor brașoveni din Roman.

Actuala biserică din zid a fost ridicată între anii 1747 – 1769. Construcția  are un plan cruciform, cu absida altarului semicirculară, dar cele două abside laterale au forma dreptunghiulară. Fațadele sunt ornamentate deosebit de un brâu median de profile liniare și o draperie de butoni. Deasupra naosului se ridică o turlă octogonală ce este ornată cu perechi de ocnițe iar cupola centrală este susținută în interior de arce romboidale. Deasupra icoanelor împărătești încă se mai păstrează inscripția cu litere latine  care precizează că iconostasul a fost dăruit de către episcopul Gherasim al Romanului în anul 1816.  Merită atenția două icoane pictate pe lemn în secolul al XVIII-lea dar și o uriașă lumânare de ceară care a fost donată în anul 1707 de romi pentru biserica cea veche.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-