Dacă vă aflați în trecere prin orașul Roman sau dacă ați plecat cu gândul de a vizita și a vedea ceva frumos să știți că și în acest oraș veți descoperi lucruri frumoase și merită să vă opriți pentru ceva timp aici. În acest oraș veți descoperi biserica romano- catolică cu hramul Inima Neprihănită a Mariei. Această biserică este cu adevărat deosebită.. De ce spun că este deosebită? Dacă veți merge la ea, veți vedea cât este de măreață având forma unui vapor. Oamenii spun că este Arca lui Noe. Aceasta este ridicată pe mai multe nivele iar când veți ajunde în vârf, lumea vi se parea mult mai mică și vă veți simți cu adevărat mai aproape de Dumnezeu. Parohia „Inima Neprihănită a Mariei” din Roman a fost înfiinţată pe data de 1 august 1996. Din anul 1994 însă, au început lucrările la ridicarea bisericii sub îndrumarea părintelui paroh Cristian Lucaci. Această parohie are 1.014 familii.

Arhitectura bisericii a fost realizată de către arhitectul Mihai Maica iar partea structurală a bisericii a fost realizată de constructorul Barticel Isidor. Biserica după cum am mai zis, este măreață având 35 de metri în lungime, 27 de metri în lățime și a fost ridicată cu ajutorul credincioșilor binefăcători care au pus mână de la mână pentru a putea duce la bun sfârșit aceasta construcție.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-