În comuna Dulcești, la 8 km de cetatea lui Roman Mușat, abătându-vă 3 km de pe șoseaua județeană Roman- Piatra Neamț, veți descoperi un sat micuț și frumos cu peisaje deosebite, satul Corhana. În anul 874 în Scematismul misiunii Franciscane apare prima mărturie despre existența unui lăcaș de cult al catolicilor din Corhana.  Aici se spune despre existența unei capele închinată celor șapte dureri ale Maicii Domnului, care a fost ridicată în anul 1869, pe vale. În anul 1895 în statistica anuală a Parohiei Săbăoani apare menționat că această capelă ajunsese să fie ruinată și că pe deal au fost ridicați doar pereții laterali ai unei noi biserici. În anul 1897 tot aici apare menționat că în vechea capelă nu se mai puteau ține slujbe deoarece capela ajunsese să fie distrusă complet. Din această capelă încă se mai pot vedea resturi pe locul numit  de localnici „Balta luii Papură”.

În anii următori cu bunăvoința localnicilor a fost terminată capela de pe deal. Lângă biserică locuia o bătrânică care a lăsat bisericii căsuța sa. Deoarece bisericuța nu a fost realizată din materile rezistente, timpul a distrus-o și între anii 1948-1952 cu ajutorul preotului Mihai Donea a fost ridicată o nouă biserică pe același loc, mai mare și din materiale mai rezistente. Și această biserică a fost închinată tot  celor „Sapte Dureri ale Maicii Domnului.”[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-