Dacă vă aflați în trecere prin orașul Roman sau dacă ați plecat cu gândul de a vizita și a vedea ceva frumos să știți că și în acest oraș veți descoperi lucruri deosebite și merită să vă opriți pentru ceva timp aici. Unul dintre obiective este frumoasa biserică,  Precista Mare. Aceasta se află pe strada Sucedava nr. 143. Pe acest loc se pare, că în urmă cu mult timp a existat un lăcaș mai vechi ce a fost ridicat la începutul secolului al XVIII- lea.

În anul 1791, a început construcția bisericii actuale, cu sprijnul preotului Constantin. Până în anul 1826, când construcția a fost finalizată iar biserica a funcționat cu un acoperământ  provizoriu. Acesta a primit numele de Precista Mică, pentru a fi deosebită de Biserica Precista Mare, ambele biserici având același hram și anume Intrarea în biserică a Maicii Domnului pe care-l păstrează şi astăzi. Planul bisericii este simplu, cruciform, cu sânurile laterale ușor pronunțate care îl încadrează stilul moldovenesc, specifică secolului al XVIII-lea. Turnul- clopotniță a fost ridicat separat iar în anul 1855 a fost adăugat pridvorul.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-