Biserica Precista Mare, este un monument important, de o rară frumusețe, ce face parte din categoria marilor ctitorii voievodale. Acestă biserică a fost ridicată datorită Doameni Ruxandra, văduva lui Alexandru Lăpușneanu, în anul 1569, pe locul unui altuia mai vechi. În prima parte a domniei lui Bogdan Lăpușneanu, s-au desfășurat lucrările de construcție și nimeni nu s-a gândit prin câte va trece această biserică de-a lungul timpului.

Biserica a fost ruinată de nefericitele întâmplări care au avut loc în acest oraș și în anul 1753 a fost refăcută din temelii de către Episcopul Ioanichie, ajutat de către voievodul Constantin Racoviță. Acesta a dăruit bisericii bani pentru a ajuta la ridicare bisericii. După aproximativ 43 de ani biserica a trebuit să fie din nou reconstruită deoarece a  avut de suferit în urma cutremurului din 26 septembrie 1781. Cea de-a doua refacere a fost realizată sub îndrumarea egumenului Gherasim Putneanul, în anul 1787. Acesta în anul 1797, ajutat de episcopul de pe atunci, Veniamin Costache, a asigurat 10 paturi pentru săraci și un medic care îndeplinea şi atribuţiile de farmacist.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-