La doar 8 km de orașul Roman, în Miron Costin, veți putea vizita o frumoasă biserică, Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor”. Aceasta este construită din piatră şi cărămidă pe locul unei biserici mai vechi, în anul 1520.  Are forma deosebită de navă cu sânurile laterale scobite în grosimea zidurilor, iar în absida altarului s-au deschis două ferestre, ceea ce se întâlnește frecvent la monumentele din secolul al XVII-lea.

 De-a lungul timpului monumentul e suferit mai multe modificări. Astfel în secolul XVIII a fost adăugat turnul- clopotniță iar la sfârșitul secolului XIX  au fost îndepărtate contraforturile și s-au înlocuit chenarele de piatră ale ferestrelor.  În anul 1923, vechea catapeteasmă a fost înlocuită iar interiorul bisericii a fost pictat. Ajunși aici veți vedea că în peretele noului pridvor încă se mai păstrează pisania originară în care este scris un lucru important și anume că Ieremia Vistiernic a ridicat această biserică în anul 1520. De-a lungul timpului monumentul a fost necropola mai multor familii boierești și în afara mormintelor ctitorești aici se află și piatra de mormânt pusă de hatmanul Velicico în anu 1685 în amintirea fratelui său Vasile Costin.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-