Dacă vă aflaţi în ţinuturile Neamţului, vă invit să treceţi şi prin satul  Mădei, comuna Borca unde veţi putea vizita Muzeul Etnografic. Acesta a fost înființat recent, în anul 2011 și este amenajat în cadrul Grupului Școlar ”Mihail Sadoveanu”. Muzeul a fost înființat la inițativa profesorilor Ana şi Gheorghe Bondar care în prezent sunt pensionari. Timp de 30 de ani aceștia au colecționat obiecte pe care le-au expus în acest muzeu. Obiectele colecţionate aici alături de fotografiile care oglindesc felul de a fi, de a trăi al oamenilor din aceste locuri sunt mărturii şi pilde vii pentru tinerii de astăzi.

Prin acest muzeu este reprezentat respectul pe care tinerii de azi îl au față de părinții și bunicii lor. Elevii regăsesc aici tradițiile și obiceiurile bunicilor, rădăcine strămoșilor care nu trebuie niciodată uitați. Veți putea admira aici țesături caracteristice interiorului tradițional al casei țărănești, costume populare specificice zonei. Veți cunoaște aici  datinile și obiceiurile legate de sărbătorile tradiţionale care se disting prin originalitate dar și obiecte şi ustensile gospodăreşti, ţesături de interior, originale şi ingenioase.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-