Dacă vă aflați în trecere prin orașul Roman sau dacă ați plecat cu gândul de a vizita și a vedea ceva frumos să știți că și în acest oraș veți descoperi lucruri deosebite și merită să vă opriți pentru ceva timp aici. Unul dintre ele este Muzeul de istorie. Acesta a fost înființat în anul 1957 pe data de 1 septembrie.  Atunci domnul Ursachi Vasile ce era proaspăt absolvent a facultății de istorie din Iași, a fost numit director al unei instituții care nu avea nici un patrimoniu.

De-a lungul anilor muzeul a fost găzuit de mai multe clădiri iar mai apoi, în anul 1988 acesta a fost mutat în Casa Negruzzi.  Această casă a fost ridicată în sec al XIX-lea și este un monument istoric. Expoziția actuală, este prezentată în cele 15 săli ale clădirii ce ocupă o suprafață de aproximativ 700mp. Aici veți putea vedea circa 5000 de piese, începând cu epoca pietrei cioplite şi până la primul război mondial. Sunt prezente importante colecții arheologice care au aparținut civilizației dacice și medievale.

Pentru a fi cât mai interesant, muzeul oferă vizitatorilor o expoziție de bază reînnoită sub raportul conținutului. Sunt utilizate elemente ajutătoare pentru a prezenta situații de șantier și astfel vizitatorii pot înțelege mai usor semnficația pieselor sau a fenomenelor care trebuie reconstituite pe baza acestor exponate.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-