Dacă vă aflați în trecere prin orașul Roman sau dacă ați plecat cu gândul de a vizita și a vedea ceva frumos să știți că și în acest oraș veți descoperi lucruri frumoase și merită să vă opriți pentru ceva timp aici. Unul dintre ele este muzeul de Artă. Aici veți descoperi o coleție impresionantă  ce pune în valoarea creația artiștilor care au avut legătură cu acest oraș sau care au locuit în împrejurimi. Veți vedea  lucrări de pictură, sculptură, artă decorativă și grafică.

 La început, muzeul a funcționat în același loc cu Muzeul de Istorie. Deoarece spațiul era prea mic, acesta a fost mutat  în anul 1970 pe strada Mihai Eminescu, nr. 3, unde este pus în valoare de o ambianță naturală generoasă. Clădirea în care se află acum muzeul este deosebit de frumoasă și a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea. În muzeu se regăsesc aproximativ 642 de lucrări de pictură, sculptură, grafică dar și artă decorativă. Prin tematica sa, expoziția de bază, reușește să pună în valoare creația artiștilor români  care sunt legați într-un fel de orașul Roman. Unii dintre ei s-au născut în acest oraș, alții au studiat aici iar mai apoi au plecat pentru a-și căuta un drum în artă.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-