Dacă în călătoria dumneavostră ajungeți și în ținutul Neamțului, în Comuna Agapia, chiar lângă mănăstirea cu același nume, merită să vizitați și Casa Memorială Alexandru Vlahuță.În această casă, s-a născut și a copilărit scriitorul Alexandru Vlahuță.

În satul mănăstiresc de lâng Mănăstirea Agapia, pe un deal ce se află mai sus, mama scriitorului a ridicat în anul 1885  căsuța. Aici scriitorul venea adeseori în timpul verii pentru a se odihni. Uneori venea și cu prietenii săi, printre care se număra şi pictorul Nicolae Grigorescu, cel care a pictat biserica mănăstirii.

În anul 1958, cu ocazia sărbătoririi centenarului nașterii scriitorului, această casă a fost amenajată și inaugurată. După 5 ani aici s-a organizat o expoziție memorială ce cuprinde mobilier original și obiectele personale ale familiei Vlahuță.Tot aici veți putea vedea fotografii, scrisori și cărți care arată momente și aspecte semnificative din viața și munca dragului scriitor. În prezent, în pridvorul casei sunt organizate cenacluri literare.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-