Dacă vă aflați în ținutul Neamțului, vă invit să treceți prin comuna Vânători unde veți descoperi o clădire ce adăpostește atât Casa memorială Mihai Sadoveanu cât și Muzeul Visarion Puiu.

Clădirea a fost ridicată în anul 1937 din inițativa Mitropolitului Visarion Puiu al Bucovinei și a avut destinația de palat arhieresc. Aici a locuit mitropolitul pentru câțiva ani  iar apoi casa a rămas în grija Mănăstirii Neamț, devenind mai apoi casă de oaspeți.

Între anii 1948- 1061, a locuit aici marele povestitor Mihail Sadoveanu împreună cu familia și prietenii, aici fiind reședința de vară a acestuia. Mihail Sadoveanu a venit pentru ultima dată în această casă, în anul 1961.

 La 26 iunie 1966, la câțiva ani după ce el a trecut în neființă, casa a devenit muzeu, fiind amenajat și inaugurat de Muzeul Literaturii Române din București, cu sprijinul familiei scriitorului.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-