La o distanță de 27 de km de localitatea Piatra Neamț, la poalele munților Ceahlău, la punctul de confluență a răurilor Bicaz și Bistrița,  se află orașul Bicaz.  Acesta s-a dezvoltat după ce a fost amenjat Barajul și Lacul de acumulare  Izvorul Muntelui mai exact în perioada comunistă, între anii 1950 – 1960.

Lacul imens, înconjurat de munți,  este o destinație perfectă de vacanță. Apa acumulată în lac este folosită pentru producerea de energie electrică în centrala hidroelectrică „Bicaz-Stejaru”.

Lacul Izvorul Muntelui, căruia i se mai spune și Lacul Bicaz, este  singurul loc din zona Moldovei unde pot fi practicate sporturi nautice, de la ski la scufundări. Acesta mai este numit și Marea Neagră din Neamț. Lacul are o lungime de 35 de km și se întinde în dreptul mai multor localități nemțene și anume : Bicaz, Pângărați, Ceahlău, Hangu, Poiana Teiului. În acest lac trăiesc mai multe specii de pești printre care păstrăvi, mreană, clean. A fost înființă și o crescătorie de păstrăvi la Potoci unde puteți servi un păstrăv proaspăt prins din lac. Tot aici se află și Stațiunea de Cercetări Biologice Potoci-Bicaz a Universitatii “Al. I. Cuza” din Iași, singurul loc din Moldova unde se pot face scufundări. Locul a devenit și mai faimos din 1993, cand celebrul J.Y. Cousteau, a vizitat stațiunea împreună cu echipa sa.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-