Situat în apropierea orașului Gheorghieni, între Carpatii Orientali, înconjurat de  Munții Ceahlău şi Hăşmaşu Mare, Lacul Roșu , a devenit o stațiune cautată și vizitată de mulți turiști atât români cât și din străinatate. Acesta este considerat un loc unic în lume unde vei găsi o atmosferă ideală pentru a te odihni, fiind înconjurat de pădurile din brazi verzi și de aerul curat de munte.

Lacul Roșu are o suprafață de aproximativ 13 ha și o adâncime de 10,5 m și s-a format în anul 1837 ,după ce s-au prăbușit bucăți de stâncă de pe coasta nord-vestică a Muntelui Ghilcoș. Aceste bucăți s-au prăbușit datorită unor precipitații abundente, închizând Valea Verescheului. Trunchiurile de brazi care încă se mai văd la suprafața lacului sunt cele care au rămas din pădurea care a fost inundată atunci.

Reflectarea purpurie în lac a Suhardului Mic, aluviunile roșiatice aduse de pârâul Roșu și calcarele roșcate din jurul său i-au făcut pe ciobani să-i dea numele de Lacul Roșu. Dar aceasta este numai o variantă a originii numelui Lacului Roșu.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-