Dacă încă nu ați ajuns la Piatra Neamț, trebuie să știti că orașul are o așezare pitorească în zona de trecere de la dealuri la munți, la poalele dealului Pietricica și Cozla, în apropierea înălțimii cu versanți abrupti, Bâtca Doamnei.

Curtea domnească este un loc cunoscut de toți locuitorii orașului, fiind chiar în Parcul Central, pe o mică platformă.  Curtea a fost construită între anii 1468-1475 de către Ștefan cel Mare. Seara îndrăgostiții se întâlnesc, iar la lumina felinarelor ce înconjoară Curtea, pe băncuțele care sunt din loc în loc,  își fac declarații de dragoste.

În Parcul Central al orașului, sus, pe o mică terasă, veți decoperi o frumoasă biserică, biserica fostei curți domnești, închinată Sfântului Ioan Botezătorul. Arheologii au descoperit pivnițele casei domnești și fragmente din zidul de nord al curții, precum și resturi de cahle de sobă și obiecte care atestă funcționarea curții în secolele XV – XVI.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-