Lângă Piatra Neamț, la punctul de confluență a Bistriței cu paraul Viisoara, în satul Bistrița, veți zări un lăcaș de cult vechi și foarte important și anume Mănăstirea Bistrița. O mănăstire ortodoxă cu foarte mare valoare istorică și arheologică, a fost zidită în anul 1406 de către domnitorul Alexandru cel Bun. Se zice  ca a fost ridicată pe locul unei biserici mai vechi, de lemn, de la sfârșitul secolului al XIV- lea. Biserica ridicată de către domnnitorul Alexandru cel Bun, era realizată din piatră și avea o lungime de peste 30 de metri. Domnitorul a ridicat aceasta biserică gândindu-se ca îi va folosi ca loc de veci.

El a înzestrat Mănăstirea Bistrița cu numeroase sate și moșii, printr-un hrisov fiind amintite  două sate și Biserica de la Bohotin. Soția acestuia a fost înmormantată în anul 1418, sub lespedea din gropnița bisericii iar în anul 1432 a fost îngropat aici și domnitorul.

În anul 1498, Ștefan cel Mare trece și el pe lista ctitorilor acesui lăcaș. El a construit  un turn- clopotniță cu paraclis și tot el a dăruit bisericii și un clopot din bronz pe care apărea stema Moldovei.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-