Hanul Ancuței se află în comuna Tupilați din județul Neamț, la 27 km de municipiul Roman, înspre Suceava și la 350 km de București. Aici veți putea descoperi unul dintre cele mai vestite locuri de popas al drumeților prin Țara Moldova. În acest loc în care traditia se împleteste cu legenda veti putea trăi clipe speciale relaxându-vă și intrând parcă într-o altă lume,în cea de odinioară în care trăiau stramoșii noștri.

Acest vechi loc de popas a fost imortalizat de scriitorul român Mihail Sadoveanu într-un volum celebru de povestiri, publicat în anul 1928, Hanul Ancuței. Acesta a reușit să dea un plus de valoare acestui loc și a făcut  să capete o faimă aparte.

Hanul Ancuței se pare că ar fi fost construit pentru prima dată pe marginea unui sat, în secolul al XVIII lea. Acest sat a fost strămutat apoi pe moșia boierilor Catargi. Atunci au început negustorii care erau în trece spre Roman, Suceava sau Iași, să se oprească pe la acest han.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-