Orașul este cunoscut ca centru comercial industrial datorită  combinatului de țevi laminate Arcelor Mittal, căruia i se mai zice și Petrotub. În acest oraș puteți vizita mai multe obiective turistice deosebit de interesante.Unul dintre ele este muzeul de Artă. Aici veți descoperi o coleție impresionantă  ce pune în valoarea creația artiștilor care au avut legătură cu acest oraș sau care au locuit în împrejurimi. Veți vedea  lucrări de pictură, sculptură, artă decorativă și grafică.

La început, muzeul a funcțioant în același loc cu Muzeul de Istorie. Deoarece spațiul era prea mic, acesta a fost mutat  în anul 1970 pe strada Mihai Eminescu, nr. 3, unde este pus în valoare de o ambianță naturală generoasă.

Clădirea în care se află acum muzeul este deosebit de frumoasă și a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea. În muzeu se regăsesc aproximativ 642 de lucrări de pictură, sculptură, grafică dar și artă decorativă.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-