Parcul Național Semenic este situat în parte centrală a județului Caraș-Severin și ocupă o suprafață de aproximativ 36000 de hectare, fiind localizat în Munții Semenic. Aceștia fac parte din grupa de sud a Carpaților Occidentali. Cele mai înalte vârfuri ale Semenicului sunt Vârful Semenic cu o altitudine de 1445 de metri și Vârful Piatra Goznei cu altitudinea de 1447 de metri. Aceștia sunt considerați un important nod hidrografic, fiind supranumiți și „castelul de apă al Banatului” deoarece aici își au sursa râurile Timiș, Bârzava și Nera.

Tot aici, în apropiere găsim stațiunea Semenic, o adevărată bijuterie a naturii. Peisajele de aici sunt parcă desprinse din lucrările marelui pictor Nicolae Grigorescu, astfel nu ar trebui să vă surprindă dacă veți vedea aici pe șosea vre-un cioban care își mână liniștit oile, trecând agale pe lângă centralele eoliene părăsite încă de pe vremea comunismului.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-