Departe de zbuciumul cotidian, pe locul atâtor credințe, este amplasată Mănăstirea Călugăra. Construită între anii 1860 și 1861, la inițiativa Ieromonahului Alexei Nedici, această așezare monahală este adăpostită la picioarele unei stânci foarte înalte, numită și Stânca Rolului. Tăcerile gânditoare ale codrului şi liniştea monahală care o înconjoară nu sunt tulburate decât de murmurul izvoarelor care coboară în jurul mănăstirii de pe povârnişurile dealurilor, strecurându-se limpezi şi răcoroase printre stâncile de calcar.

Drumul până la mănăstire poate părea lung și anevoios, însă de îndată ce ajungeți aici veți avea plăcuta impresie că cerul s-a unit cu pământul și bucuria suferinței se contopește cu bucuria raiului. Probabil un sentiment pentru care nu există suficiente cuvinte a-l descrie în detaliu. Este un peisaj care îți creează impresia că acolo începe lumea, un loc cu adevărat mirific.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-