La aniversarea a două sute de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur, mai exact pe 3 iulie 1972, la Reșița  a fost înființat Muzeul Locomotivelor cu abur, un adevărat simbol al hărniciei și inteligenței tehnice a oamenilor de aici. Cele 16 piese expuse aici, spun de fapt istoria unui secol important în istoria constructoare a municipiului Reșița.

 Vom face o scurtă prezentare a piselor expuse aici. Începem cu locomotiva Resicza-2, fabricată în anul 1872 în atelierele Steg Reșița. Printre caracteristicele acesteia menționăm că era o locomotivă cu tender având o forță de tracțiune de aproximativ 1000 kg. Locomotiva are o greutate de o tonă și lungimea de 4 metri jumătate. Această impresionantă piesă a fost recuperată în anul 1961 de la Câmpia Turzii. Din păcate, locomotivele care făceau parte din aceeași serie, Hungaria și Bogza, au fost casate în anul 1937.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-