Un obiectiv turistic care trebuie vizitat în municipiul Blaj este castelul metropolitan. Istoria ne dezvăluie faptul că în secolul al XVI-lea Blajul, cu întreg domeniul lui, se afla în proprietatea lui Gheorghe Bagdi, un reprezentant al curții episcopale din Cetatea Alba Iulia, care în anul 1535 a construit acest castel ce dăinuie și în zilele noastre.

Astfel Familia Bagdi a stăpânit castelul până în anul 1606, când s-a stins fără urmași. În acest sens poate fi observată o placă de marmură amplasată în anul 1912 pe latura din partea stângă a intrării în edificiu, pe care se află gravată o inscripție în limba latină care tradusă ne dezvăluie cine a construit castelul și în ce an.  Placa de piatră originală, care datează din 1535,  se află încastrată deasupra intrării, iar partea superioară a acesteia se găsește astăzi la Muzeul de Istorie al Blajului.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-