Ștrandul Municipal se găsește în cartierul Mircea cel Bătrân din Iași.Acesta a fost realizat de către primăria Iași, fiind dat în folosință în luna august a anului 2007.

Așezat la poalele dealului Galata și pe malul stâng al râului Nicolina, întreg edificiul este prevăzut cu aproape trei hectare de plajă și  terenuri de tenis.

Piscina este formată din două bazine, unul pentru copii și un bazin olimpic cu o lungime de 50 de m și o lățime de 21 de metri.Mai există aici și un număr impresionant de vestiare, situate într-o clădire cu două nivele, ce are o suprafață utilă de aproape 600 mp.

Întreg ansamblul poate oferi clipe de odihnă și relaxare pentru câteva mii de ieșeni pe zi.

Cartierul Mircea cel Bătrân, se află la confluența Bahluiului cu râul Nicolina, fiind un cartier de mică întindere, însă cu o arhitectră modernă cu blocuri impunătoare.Aleile prevăzute cu arbori și arbuști ornamentali, parcurile de joacă pentru copii, baza sportivă ”Constructotul”, precum și ștrandul dat în folosință în anul 2007, întregesc peisajul urbanistic al zonei.

Alt loc de petrecere a timpului liber ar fi zona de agrement Ciric.

Pădurea-parc Ciric este situată în partea de nord-est a orașului.Ocupând o suprafață de 252 de hectare, pădurea Ciric a cărei plantație a început în anul 1936 și s-a definitivat în 1963, este formată din arbori și arbuști indigeni  sau exotici, printre care au fost construite cabane turistice, căsuțe, restaurante, căi de acces de o parte și de alta a lacurilor, precum și o tabără pentru copii și elevi.

Cele trei lacuri de baraj artificial, Ciric 1, Ciric 2 și Ciric 3, cu o suprafață totală de 30 de ha, au suferit numeroase transformări prin construirea unor baraje, prin lucrări de consolidare a malurilor, prin amenajarea mai multor debarcadere cu un număr mai mare de bărci pentru agrement, sporturi nautice și pentru practicarea pescuitului sportiv.

Lacurile Ciric se găsesc în aval de lacul Aroneanu, în partea estică a Iașului, constituind zona de agrement a orașului.Pe barajul dintre lacurile 2 și 3 trece drumul ce duce la aeroport.

Lacul Aroneanu, format pe cursul râului Ciric, utilizat pentru pescuit, a devenit un cunoscut lac de agrement și o importantă bază nautică națională și europeană. Baza nautică de aici este unică în Moldova și a doua din țară după cea de la Snagov. Federația Internațională de Canotaj consideră baza nautică de la Dorobanț, din comuna Aroneanu, ca fiind cel de-al doilea amplasament natural din Europa după baza sportivă de la Lucerna din Elveția și o singura pistă regulamentară din țară cu un amplasament natural.

Toate aceste dotări, peisajul natural deosebit, posibilitatea organizării unor întreceri sportive, faca ca pădurea- parc Ciric să fie asaltată pe toată perioada caldă a anului de numeroși ieșeni, turiști români și străini.

Zona de agrement Ciric este o zonă limitrofă a Iaşului, fiind situată la o distanţă de 6 km de centrul oraşului. Înainte de al doilea război mondial Ciricul nu exista pe hartă, fiind o vale goală fără pădure.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-