HERO.dot in Buna Ziua Iasi

HERO.dot in Buna Ziua Iasi
• Ieri, in prezenta managerului dr. Lacramioara Stratulat – Complexul Muzeal National Moldova Iasi si a reprezentantilor Serviciului Unic National de Audioghid Turistic prin Telefon HERO.dot: Ana Tugui, Vali Tugui si Vali Pintilescu a fost implementat oficial, în premiera pentru Europa, un sistem modern de audio-ghidaj despre exponatele din trei muzee ale institutiei • Acesta este disponibil, de astazi, pe orice tip de telefon mobil si la un tarif normal la numarul 19.019

In prezenta managerului dr. Lacramioara Stratulat, de la Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi si a reprezentantilor Serviciului Unic National de Audioghid Turistic prin Telefon HERO.dot: Ana Tugui, Vali Tugui si Vali Pintilescu a fost implementat oficial, în premiera pentru Europa, un sistem modern de audio-ghidaj despre exponatele din trei muzee ale institutiei! Acesta este disponibil, de astazi, pe orice tip de telefon mobil si la un tarif normal la numarul 19.019.

„Deoarece vizitatorul contemporan este independent si obisnuit sa acumuleze în permanenta noi cunostinte, CMNM, în parteneriat cu SC Spes Consulting SRL, pune la dispozitia publicului, începând cu data de 1 martie 2017 (astazi – n.r.), informatii în sistem audio-ghid, mai întâi, pentru Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu si Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Palatului Culturii, precum si pentru Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa. În premiera pentru muzeele din România, informatiile despre exponate vor fi disponibile pe orice tip de telefon, chiar si pe cele foarte vechi, în cadrul Serviciului Unic National de Audioghid Turistic prin Telefon HERO.dot, implementat de SC InfoHerodot SRL Iasi”, a transmis managerul Lacramioara Stratulat.

Concret, prin apelare cu tarif normal, pe orice tip de telefon mobil la numarul 19.019, turistul primeste informatii documentate, deoamdata in Limba romana si engleza, legate de date ce tin de Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu si Muzeul Etnografic al Moldovei respectiv Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa.

Mai mult, datele sunt valabile si pot fi accesate pana la ora 24.00 a aceleiasi zile, inclusiv dupa ce vizitatorul a parasit muzeul. Pe de alta parte, publicului care utilizeaza serviciul va primi si casti de unica folosinta. Pe viitor, acesta va fi dezvoltat si la nivelul celorlalte muzee ale CMNM si va fi disponibil si in limbile franceza si germana.

 

https://www.bzi.ro/sistem-de-audio-ghidaj-singular-in-toate-muzeele-din-europa-la-palatul-culturii-din-iasi-galerie-foto-video-595385